Τοποθεσία

Τοποθεσία Ξενοδοχείου

Εκτός από το δελεαστικό design αυτών των πολυτελών διαμερισμάτων, το 2ο καλύτερο πράγμα που προσφέρει το Sun Ray Beach Life Apartments είναι η τοποθεσία του. Τα διαμερίσματα βρίσκονται πάνω στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Μαρίνας, σε απόσταση περπατήματος από την παραλία. Η Αγία Μαρίνα αποτελεί έναν ιδιαίτερ δημοφιλή τουριστικό προορισμό του νομού Χανίων, και είναι μόλις 9 χλμ δυτικά από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Η ομώνυμη παραλία με την ψιλή άμμο έχει μήκος 2 χλμ και είναι μία από τις πιο οργανωμένες του Νομού. Ναυαγοσώστες, θαλάσσιες δραστηριότητες, beach bars και εστιατόρια είναι όλα συγκεντρωμένα σε αυτή την πανέμορφη παραλία για να εξυπηρετεί κάθε γούστο. Αυτό που χαρακτηρίζει την θέα σας στην θάλασσα της Αγίας Μαρίνας είναι το νησί Θοδωρού. Κατά την θερινή περίοδο, αυτή η πόλη αποκτά ζωή από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, φαρμακεία, τράπεζες, στάση λεωφορείου, βρίσκονται όλα στα πόδια σας, προσφέροντας στους επισκέπτες μας ένα μεγάλο εύρος ανέσεων.

Υπάρχουν πολλά είδη μέσων μεταφοράς με τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή. Αδράξτε την ευκαιρία με αυτοκίνητο, με ποδήλατο, με 4X4 buggy, ακόμα και με το τουριστικό τρενάκι. Επισκεφθείτε αυθεντικά κρητικά χωριά της εξοχής, κάντε πεζοπορία μεσα σε συναρπαστικά φαράγγια και κολυμπήστε σε μαγευτικές παραλίες. Η περιοχή προσφέρει λίγο απ’ όλα για όλους.

Η πόλη των Χανίων

Είτε με αυτοκίνητο, με λεωφορείο ή ποδήλατο, μην αμελήσετε να επισκεφθείτε την παγκοσμίως διάσημη πόλη και ιστορικό κέντρο των Χανίων της Κρήτης, που βρίσκεται μόλις 9χλμ από την τοποθεσία μας. Είναι μία συναρπαστική πόλη με ιστορικά μνημεία διάσπαρτα παντού ανάμεσα στα οφιοειδή γραφικά σοκάκια.

Η πόλη χρονολογείται πίσω στους αρχαίους χρόνους με την ονομασία Κυδωνία. Κατά την εποχή του Βυζαντίου, χτίστηκαν τα πρώτα τείχη με σκοπό την προστασίά της πόλης από τους άραβες πολιορκητές. Κατά την Ενετική περίοδο, 1204-1645π.Χ., τα τείχη ενισχύθηκαν και η παλιά πόλη αναπτύχθηκε περίπου όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Η πόλη μετονομάστησε σε La Canea και ήταν μία εποχή κατά την οποία η πόλη ευημέρευσε οικονομικά και πολιτιστικά. Για άλλη μία φορά το 1645, η διοίκηση της πόλης άλλαξε χέρια όταν την κατέκτησαν οι Οθωμανοί. Η οθωμανική κυριαρχία διήρκησε μέχρι το 1898, αφήνοντας το αποτύπωμά της παντού μέσα στην πόλη.

Σήμερα τα Χανιά είναι μία σύγχρονη πόλη με όλες τις ανέσεις που θα βρει κάποιος σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Παρ’ όλα αυτά, η Παλιά Πόλη με το ενετικό λιμάνι και τον διάσημο φάρο της, διατηρούν την γοητεία του παλιού ως ένα ιστορικό και πολιτιστικό κράμα όλων των κατακτητών που άφησαν το σημάδι τους. Το πιο προφανές είναι τα διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ που κυριαρχούν. Πλέον η Παλιά Πόλη διαθέτει εστιατόρια για όλα τα γούστα, καφετέριεςς, μπαρ και εμπορικά καταστήματα, και πολλή ζωή, ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα. Πληροφορία: Απολαύστε μία βόλτα με την άμαξα ή μία ημερίσια κρουαζιέρα, οι οποίες αναχωρούν από το ενετικό λιμάνι.